Rychlovka bez formy

23.10.2021

Dneska vás naučím báječnou rychlovku, která je trendy na sociálních sítích. Takové rozfoukané čokoládky. Nepotřebujete k tomu formu, jen temperovanou čokoládu a stříkací pistoli. A nějakou skvělou náplň 😉

Tyhle čokoládky jsou skvělé jako malá sladkost pro děti, nebo jako malý rychlý dárek, nebo jen tak pro sebe, když vás honí mlsná.

Připravíme si kousek acetátové (dortové) folie, nebo pečicího papíru. Na něj uděláme malé ostrůvky vytemperované čokolády. Pak vezmeme stříkací pistoli a čokoládu rozfoukáme do tenké rovnoměrné vrstvy. Uvidíte, jaký se vám povede tvar, chtěla jsem pravidelné kolo, ale úplně to napoprvé nevyšlo 😊

Na rozfoukání můžete použít větší nebo menší airbrush, nebo i velkou stříkací pistoli, pokud ji máte doma třeba na sametový nástřik na dort.

Jakmile máte čokoládu rozfoukanou, můžete na ni nasypat oříšky nebo lyo ovoce a práce je hotová. Nebo chviličku počkejte, dokud čokoláda nezatuhne (trvá to max. dvě minutky) a pak na ni v tenké vrstvě naneste náplň. Já jsem zvolila mandlové praline, můžete tam dát třeba slaný karamel, ovocný gel, nebo kandované ovoce, je to úplně na vás. Náplň by ale měla být spíš tužší, aby vám šla dobře zavřít do čokolády.

Pak nalijte na plátky s náplní další menší množství čokolády a opět rozfoukejte, abyste zakryli náplň. Před tím nedávejte do lednice, aby vám další vrstva čokolády moc nezatuhla a mohli jste ji pohodlně rozfoukat.

A to je celé. Nechte pár minutek zcela zatuhnout a můžete konzumovat. Výslednou čokoládku můžete posypat oříšky, nebo poprášit metalickou barvou jako já.

Příště si ukážeme, jak udělat krásný podzimní design. Já už se moc těším 😊