Pruhovaný juicer
Na
toto barvení tu byl jeden z prvních požadavků a já si sypu popel na hlavu,
že jsem ho zvládla nafotit až teď. Taky je to jeden z posledních příspěvků
s fotkou, protože během léta se pralinky kvůli vysoké teplotě a vlhkosti v podstatě
dělat nedají (jen pokud si hodně přivstanete 😉).
Juicer je jedna z mých nejoblíbenějších forem, připadá mi jako jedna vůbec z nejhezčích, co kdy kdo vyrobil. Jen má jednu nevýhodu - zatraceně špatně se leští 😊
Tento styl barvení jsem poprvé zahlédla u jednoho švédského chocolatiera a nedal mi spát. Po několika dnech jsem na jakési dánské stránce našla jak na to, upravila si postup, abych z toho neměla takový nepořádek a výsledek je na světě!
Doporučuju si pro toto barvení namíchat vlastní kakaové máslo v dostatečném množství, asi tak 50 g. Kakaové máslo nabarvěte, na jakou barvu chcete, a vytemperujte. Já celý postup dělám v malé odměrce, protože se mi z ní pak kakaové máslo dobře nalévá.
Vytemperované kakaové máslo vezměte a nalijte do každé formičky. Nemusí zaplnit formičku celou, stačí třeba do půlky, ale hlavně, aby bylo ve všech formičkách zhruba stejně. Pak pomalu naklánějte formu, aby kakaové máslo pokrývalo každou celou formičku.
Až jste spokojení, jednoduše formu obraťte vzhůru nohama a kakaové máslo z ní nechte vytéct (na připravenou potravinářskou folii). Můžete s formou jemně klepnout, abyste kakaovému máslu trochu pomohli ven.
A to je vše. Nechte zaschnout. Barva zůstane jen v zářezech a udělá parádní vzor 😊
Nevím, čím to je, ale nejedou mi u příspěvků komentáře
a nepodařilo se mi to zatím nijak spravit. Takže pokud máte dotazy nebo
připomínky, vyplňte formulář, nebo mi napište na messenger. Znáte mě, odpovídám vždy a docela hned. 😊