Místo ranního čaje

31.05.2021

Matcha. Někdo ji miluje, někdo ji nesnáší. I u nás doma je to půl na půl. Pro ty, co ji milují, tu mám perfektní recept. A vy, co jste ji ještě nevyzkoušeli, třeba objevíte novou lásku... 

Tuto náplň dávám do pralinek z bílé čokolády, protože jejich sladkost se hezky doplní k trpkosti náplně. Přiznávám, že je náplň docela výrazná, ale samozřejmě, pokud se vám to bude zdát moc, můžete náplň "naředit" nebo příště ubrat prášku.

  • 100 g bílé čokolády
  • 50 ml smetany
  • 5 g prášku matcha
  • 12 g medu

Smetanu přiveďte k varu a nasypte do ní prášek matcha, dobře rozmíchejte a nechte chvilku probublat. Sundejte z tepla a nechte minutu stát. Pak přidejte med a rozmíchejte. Nalijte na čokoládu, nechte minutu až dvě stát, aby se čokoláda částečně rozpustila a pak míchejte až do lesklé jednolité směsi. Nechte zchladnout na 28 °C a můžete plnit. :-)