Místo ranní kávy

10.05.2021

S kávovou náplní jsem si dlouho hrála, aby byla co nejlepší. Tak ji zkuste taky. 


Kávová náplň se hodí do všech druhů čokolád, já ji mám nejraději v bílé čokoládě, protože kávu piju jen s mlékem. Tahle náplň potěší všechny milovníky kávy a chutná i těm, kdo ji zas tak nemusí :-)

  • 200 g bílé čokolády
  • 100 g smetany
  • 30 g čerstvě mleté kávy
  • 10 g medu

Do rendlíčku nalijeme smetanu, přisypeme kávu a přivedeme k varu. Stáhneme z ohně a necháme cca 30 minut macerovat. Znovu zahřejeme na cca 80 stupňů. Poté přecedíme přes jemné sítko nebo filtrační papír, abychom se zbavili co největšího množství kávové sedliny.

Scezenou smetanu nalijeme na čokoládu a přidáme med. Necháme asi minutu stát, aby se čokoláda částečně rozpustila, poté vše rozmícháme do lesklé homogenní směsi, v ideálním případě použijeme tyčový mixér. Necháme náplň zchladnout na 28 stupňů a můžeme plnit do pralinek.


Omlouvám se, že má tento příspěvek týden zpoždění, ale chystám pro Vás všechny online kurz, kde vysvětlím různé způsoby temperace, barvení, náplní i dalšího nakládání s pralinkami a skladování, takže trochu nestíhám. Více informací včetně osnovy kurzu, ať se máte na co těšit, v příštím příspěvku :-)