Jako ze Švýcarska
Hutná, čokoládová, krémová...
První náplň na přání byla krémová čokoládová náplň něco jako v kuličkách Lindor. No, když se tak dívám na to složení, tak to radši zkusím po svém ;-)
40 g hořké čokolády (54%)
40 g mléčné čokolády
25 g smetany
15 g medu
Následuje klasický, nám už známý postup. Zahřejeme smetanu, nalijeme na čokoládu, přidáme med a mícháme, dokud nemáme krásnou hustou lesklou hmotu. Počkáme, až má náplň 28 °C a můžeme plnit.
Dáme do lednice a počkáme, dokud se náplň na dotek nelepí. Pak můžeme zalít čokoládou.
Tahle náplň se hodí do všech druhů čokolády, je ideální, když si chcete vychutnat samotnou plnou chuť čokolády. (Moje mamka říká, že jí přesně tyhle náplně ode mě chybí, že teď vymýšlím samý blbosti :-D)
Příště si dáme moji oblíbenou Bailey´s ;-)