Bailey´s likérová náplň
Krémová náplň, která se rozplyne v ústech.
Náplň s likérem Bailey´s byla jedna z prvních, jaké jsem zkoušela. A taky jedna z těch, se kterými jsem nejvíc experimentovala. Chtěla jsem, aby z pralinky vytékala, než aby se z ní táhla, takže jsem zkoušela různé textury, až jsem našla tu pravou, o kterou se s vámi podělím. Recept samozřejmě funguje úplně stejně i s jiným likérem (např. s vaječňákem), takže experimentujte, jak chcete 😊
- 100 g bílé čokolády
- 20 g smetany
- 30 g Bailey´s
- 10 g medu
Zahřejeme smetanu s likérem na cca 80 °C, nalijeme na čokoládu, přidáme med a mícháme, dokud nemáme krásnou lesklou hmotu. Necháme zchladnout na 28 °C a naplníme do skořápek. Dáme aspoň na půl hodiny do lednice, poté můžeme zavíčkovat.
Náplň je docela tekutá, aby navodila konzistenci likéru vytékajícího z pralinky po rozkousnutí, takže v lednici úplně nezatuhne tak, aby se dala pohodlně uzavřít způsobem, který jsme si řekli v příspěvku Jak na pralinky. Spolehlivý způsob jak pralinky s tekutou náplní uzavřít ale existuje a brzy se o něj s vámi podělím. Nebojte, nic na tom není 😊
Za mě je tahle náplň nejlepší v hořké čokoládě, protože v ostatních druzích se mi zdá moc sladká. Ale vyzkoušejte a uvidíte samí 😉
Přijímám další nápady na náplně. Chtěli byste třeba slaný karamel? 😊