Čokoláda

 

Kterou vybrat čokoládu? Jak správně temperovat? Proč temperovat? Vše, aby vaše pralinky vyšly přesně, jak potřebujete, najdete zde

Kdy už nám ta ženská konečně řekne, jak teda udělat ty pralinky?!? Nebojte, ten čas právě přišel.

Už jste asi přišli na to, že pokud chcete dělat pralinky, tabulkovou čokoládu, nebo třeba čokoládové ozdoby, nestačí je rozpustit čokoládu a nalít ji do formy. I když vám taková čokoláda v lednici ztuhne, nikdy ji z formy nedostanete ven a čokoládové ozdoby se vám v pokojové teplotě brzy rozpustí. Proč tomu tak je, si řekneme později. Teď se...

Vybrat správnou čokoládu je strašně důležité. Pro skořápku pralinky, ale i pro náplň. A hned teď zapomeňte na tabulkovou čokoládu!